Koljafilé med rimmad gurka, fläderkapris, citron och brynt smör

Koljafilé med rimmad gurka, fläderkapris, citron och brynt smör
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En snabbrimmad kolja med snabbrimmad gurka. Fläderkapris, citron, brynt smör och små potatisar är goda tillbehör.

18 december 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g koljafilé

Rimlag

  • 1 dl havssalt
  • 1 l vatten

Rimmad gurka

  • 0,5 st gurka, skalad
  • salt

Rostat rågbröd

  • 3 st skivor danskt rågbröd
  • 2 msk rapsolja

Garnityr

  • 6 st rädisor
  • 4 msk fläderkapris
  • 4 msk citronjuice
  • 400 g småpotatisar
  • 6 msk smör
  • Blandade örter tex dill, krasse

Gör så här

  1. Rimmad kolja
    Blanda salt och vattnet så att saltet löser sig.
  2. Putsa fisken fri från ben och senor. Skär sedan fisken i 150 gramsbitar.
  3. Låt fisken ligga i rimlagen ca 20 minuter, beroende på tjocklek.
  4. Baka klar i ugn, 120 grader i ca 10-12 minuter.
  5. Rimmad gurka
    Skiva gurkan på längden och salta lätt så den ”rimmas”.
  6. Rostat rågbröd
    Rosta rågbrödet i het stekpanna i olja tills dem känns krispiga.
  7. Garnityr
    Skiva rädisorna tunt med osthyvel.
  8. Lägg potatisen på en plåt och krydda med salt, peppar och olivolja.
  9. Rosta potatisen i ugn, 180 grader i 15 minuter.
  10. Servering
    Vänd potatisen i smöret och blanda örter, rädisor och fläderbär.
  11. Fördela gurka över fisken.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept