Lyxomelett med löjrom, räkor och sparris

Du behöver

  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 10 g smör
  • salt och vitpeppar
  • 1 dl cheddarost eller annan lagrad, riven
  • 50 g löjrom eller annan rom
  • 1 rödlök
  • 300 g räkor för skalning
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe sparris , gärna grön
  • 20 g smör

Gör så här

  1. Skala sparris och löken, skiva löken fint och dela sparrisen på 3.
  2. Fräs sparrisen i smöret på låg temp, ca 5 min så de är krispiga.
  3. Knäck äggen i en skål och rör ner grädden med träslev. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Smält smöret i en stekpanna på högvärme. Tillsätt omelettsmeten och dra ner värmen, rör försiktigt och tillsätt osten. Stek i ca 2- 3 min.
  5. Räkorna värms i crème fraichen utan att det kokar, smaka av med salt och peppar.
  6. Fyll omeletten med räkorna och "stäng" den.
  7. Lägg upp den på ett fat och garnera med sparris, löjrom, dillvippor och rödlöksringar.
  8. Servera omeletten ljummen, gärna med lite gott bondbröd och grönsallad till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept