Lyxiga laxburgare

Från Nyhetsmorgon

De här små rackarna till burgare är riktigt, riktigt goda. Syrliga från citronen och krämiga tack vare potatisen (som också hjälper till med att hålla ihop härligheten).

25 juli 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g lax, skuren i kuber
  • 2 kokta potatisar, mosade
  • 2 äggulor
  • 1 dl ströbröd
  • 1 citron, zest
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • Smör att steka i

Gör så här

  1. Börja med att röra ihop allt utom laxen. Bra jobbat.
  2. Nu lägger du ner laxbitarna i sjudande, saltat vatten och låter dem få ett snabbt uppkok. De kan gärna få vara råa i mitten.
  3. Ta upp bitarna med en hålslev och låt dem dansa ner i smeten. Nu mosar du ihop allt med en gaffel riktigt ordentligt. Smaka av ( det är ingen fara med att smaka, laxen är ju kokt och allt är liksom färdigt!), mer salt eller peppar?
  4. När allt smakar underbart formar du färsen till små biffar och steker på medelvärme ca 5 minuter per sida i generöst med smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept