I samarbete med Kung Markatta

Lyxig choklad- och fikonmüsli

Lyxig choklad & fikonmüsli
Foto: Lina Abrahamsson

En riktig lyxfrukost med denna underbara choklad- och fikonmüsli. Fina ingredienser som valnötter, kokos, fikon, kakao och chokladmandlar ger en toppenstart på dagen!


29 augusti 2016
Visa mer
15 m

Du behöver

  • 5 dl havregryn
  • 2 dl Kung Markattas hasselnötter, grovt hackade
  • 2 dl Kung Markattas valnötter, grovt hackade
  • 1 dl Kung Markattas kokosflingor
  • 1 dl Kung Markattas solrosfrön
  • 1,5 msk Kung Markattas kakao
  • 0,5 dl Kung Markattas rapsolja
  • 0,5 dl Kung Markattas lönnsirap
  • 10 Kung Markattas fikon
  • 80 g chokladdoppade mandlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fördela havregryn, hasselnötter, valnötter, kokosflingor och solrosfrön i en stor ugnssäker form. Blanda i kakao.
  3. Rör ihop rapsolja och lönnsirap och ringla detta över müsliblandningen. Krama ihop så att allt fördelas jämnt.
  4. Rosta müslin mitt i ugnen i ca 10 minuter, rör om några gånger under tiden så att det inte bränns vid.
  5. Tag ut müslin och låt den svalna.
  6. Skär fikonen i mindre bitar, halvera chokladmandlarna och blanda i müslin när den svalnat helt.
  7. Förvara müslin i en burk med lock.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta