Lussebullar med sylt och jordgubbar

koket.se
Lussebullar med sylt och jordgubbar

Lussebullar med sylt och jordgubbar

6 ingredienser

Enkel bakelse på lussbulle stekt i brynt smör fylld med vaniljgrädde, drottningsylt och färska jordgubbar.

OBS! Receptet innehåller inga mått eller mängder. Olivers filosofi är att laga mat enbart på känsla, precis som i Italien. Slå på klippet och se Oliver laga receptet i Nyhetsmorgon.

Tips på fyllda lussesemlor
Fyllda lussesemlor

Tips på fyllda lussesemlor

Jenny Warsén testar också att fylla sina semlor, här med grädde och mandelmassa

Läs mer

Se Oliver Ingrosso laga receptet

logo

Ingredienser

  • lussebullar
  • smör
  • drottningsylt
  • färska jordgubbar

Vaniljgrädde

  • vaniljstång
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ut fröna.
  2. Vispa grädden fluffig tillsammans med vaniljfröna.
  3. Halvera lussebullarna och stek dem i brynt smör.
  4. Skiva jordgubbarna.
  5. Bygg ihop till en bakelse med lussebulle fylld med sylt, grädde och de färska, skivade jordgubbarna.