Gräddig fiskgryta med fänkål

Gräddig fiskgryta med fänkål
Foto: Ingvar Eriksson
40 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 3 st morötter, skalade
  • 1 st fänkål
  • 1 st gul lök, skivad
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk kummin
  • 2 msk matolja till stekning
  • 2 dl vitt vin, torrt
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk fiskfond, koncentrerad
  • 600–800 g blandade fiskfiléer (t.ex. lax, långa eller torsk)
  • 2 msk maizena
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • salt
  • 500 g färskpotatis, kokt och delad
  • 300 g räkor med skal
  • 0,5 dl dill, hackad till garnering

Gör så här

  1. Gräddig fiskgryta med fänkål
    Skär morötter i två centimeter stora bitar.
  2. Dela fänkålen, skär bort roten och skär i jämna grytbitar.
  3. Fräs morot, fänkål, lök, vitlök och kummin i matolja i en stor kastrull på svag värme utan att det tar färg.
  4. Tillsätt vitt vin, mjölk, grädde och fiskfond.
  5. Låt grytan sjuda i några minuter. Skär under tiden fisken i bitar om tre centimeter.
  6. Red av grytan med maizena och smaka av med salt och cayennepeppar.
  7. Lägg i potatisen och sjud i cirka 7 minuter.
  8. Tillsätt fisken när 4–5 minuter återstår.
  9. Rör ner räkorna och strö dill över din fiskgryta vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept