Fudge med choklad och pistagenötter

Fudge med choklad och pistagenötter
Foto: Hanna-Sofia Berns
Från Nyhetsmorgon

Fudge med choklad och pistagenötter. Det här är ett recept på julgodis som verkligen tar dig till himlen – man vill bara ta en till och en till och en till!

10 december 2012
Visa mer

Du behöver

Fudge

  • 3 dl vispgrädde
  • 3,5 dl strösocker
  • 0,5 dl glukos
  • 100 g mörk choklad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl hackade, saltade pistagenötter

Gör så här

  1. Fudge
    Koka grädde, socker, glukos och salt tills det har en temperatur på 118 grader det tar ungefär 25 minuter.
  2. Gör eventuellt kulprovet för att kontrollera om kolan är färdig (häll lite smet i ett kallt glas vatten och forma till en mjuk kula). Smält under tiden chokladen över ett vattenbad.
  3. Dra av kolakastrullen från plattan och rör tills den blir fluffig och krämig, det tar ungefär 4 minuter. Tillsätt och vänd i den smälta chokladen och pistagenötter precis på slutet så att kolan blir marmorerad.
  4. Häll upp i en form med bakplåtspapper och tryck ut kolan så den blir jämn. Låt svalna helt och ställ kallt i kylskåp.
  5. Stjälp upp skär fudgen i kuber. Förpacka den gärna i fina presentpåsar och ha som gå-bort-present. Förvara kallt i kylskåp och håller minst i 4 veckor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept