Löjromsmousse med krabba

Löjromsmousse med krabba
Foto: TV4

Ett alternativ till löjrom är sikrom. Även dessa mousser är bra bjudmat, bara att plocka fram ur kylen när de ska serveras.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 150-200 g löjrom
  • 3 blad gelatin
  • 1 burk salladskrabba à 200 g
  • 1 tsk mycket finhackad lök
  • 3 dl crème fraiche
  • olja till formar

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten i cirka 5 minuter. Smält det sedan på svag värme och låt det svalna.
  2. Blanda det mesta av rommen (spara lite till garnering), den rensade krabban och löken med crème fraiche. Rör ner gelatinet och fördela blandningen i oljade portionsformar. Täck med plastfilm och låt dem stå kallt till nästa dag.
  3. Stjälp upp mousserna på tallrikar och lägg strimlad grönsallat runt om. Lägg en klick rom på varje mousse och servera med stekt vitt bröd i trekanter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept