Ljummen kycklingsallad

Ljummen kycklingsallad
Foto: TV4

Kyckling och bacon ska vara nystekt och ljummet, salladen fräsch och senapsdressingen aningen bitsk i smaken. Servera salladen med bröd till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • sallatsblad
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 4 skivor bacon
  • Vinägrett:
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 msk vatten
  • 2 krm salt
  • vitpeppar
  • 3 msk olivolja eller matolja
  • 1 msk ljus fransk senap

Gör så här

  1. Skölj och torka sallatsbladen. Bryt eventuellt bladen i mindre bitar och lägg dem i en skål.
  2. Vinägrett: Blanda salt, peppar och vinäger. Vispa ner senap, vatten och olja. Stänk hälften av vinägretten över sallatsbladen och vänd ner försiktigt.
  3. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar och stek dem sakta gyllenbruna så att de är genomstekta, men inte mer, ca 15 minuter. Ta upp dem. Strimla baconet och stek det knaprigt.
  4. Fördela sallatsbladen vackert på stora tallrikar. Skiva kycklingbrösten och fördela köttet på salladsbädden. Strö bacon över och stänk över resten av vinägretten. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept