Lite finare svennetacos med köttfärs och guajillochili

20 m
6 - 8
Från Nyhetsmorgon

Köttfärstacos är ofta dissade av dem som ”har koll” och som kanske har varit i USA eller Mexico och ätit ”riktiga” tacos. Hur som helst, för oss som håller fast vid köttfärsen och inte skäms för det – här är en pimpad variant att impa med. Köp lite finare köttfärs med högre fetthalt, gärna på 25–30 %!

Tillbehören får du välja själv, antar att det blir hårda skal, isbergssallad, hackade tomater samt riven tex-mexost toppad med gräddfil? Inga konstigheter, mums!

22 augusti 2015
20 m
6 - 8

Du behöver

  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 1 silverlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 350 g tomater, hackade och urkärnade
  • 5 torkade guajillochili, förvällda, rensade och finhackade
  • 1 serranochili, rensad och grovt hackad
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 0,5 tsk rostade och malda spiskumminfrön
  • 0,5 tsk torkad mexikansk oregano
  • 3 msk vatten
  • 750 g köttfärs
  • flingsalt och mald svartpeppar
  • 0,5 lime, saften

Gör så här

  1. Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Ha i silverlöken, vitlöken och bryn. Tillsätt tomater, guajillo- och serranochili, koriander, spiskummin, oregano och vatten. Koka ner.
  2. Smula ner köttfärsen och jobba in den i såsen med en gaffel. Koka ihop tills köttfärsen är klar. Smaksätt med salt och peppar. Ta bort från värmen och tillsätt limejuicen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept