Lite finare svennetacos med köttfärs och guajillochili

20 m
6 - 8
Från Nyhetsmorgon

Köttfärstacos är ofta dissade av dem som ”har koll” och som kanske har varit i USA eller Mexico och ätit ”riktiga” tacos. Hur som helst, för oss som håller fast vid köttfärsen och inte skäms för det – här är en pimpad variant att impa med. Köp lite finare köttfärs med högre fetthalt, gärna på 25–30 %!

Tillbehören får du välja själv, antar att det blir hårda skal, isbergssallad, hackade tomater samt riven tex-mexost toppad med gräddfil? Inga konstigheter, mums!

22 augusti 2015
Visa mer
20 m
6 - 8

Du behöver

  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 1 silverlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 350 g tomater, hackade och urkärnade
  • 5 torkade guajillochili, förvällda, rensade och finhackade
  • 1 serranochili, rensad och grovt hackad
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 0,5 tsk rostade och malda spiskumminfrön
  • 0,5 tsk torkad mexikansk oregano
  • 3 msk vatten
  • 750 g köttfärs
  • flingsalt och mald svartpeppar
  • 0,5 lime, saften

Gör så här

  1. Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Ha i silverlöken, vitlöken och bryn. Tillsätt tomater, guajillo- och serranochili, koriander, spiskummin, oregano och vatten. Koka ner.
  2. Smula ner köttfärsen och jobba in den i såsen med en gaffel. Koka ihop tills köttfärsen är klar. Smaksätt med salt och peppar. Ta bort från värmen och tillsätt limejuicen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept