Se & gör: Lisas bästa pizzadeg

ca 3 h (inkl. jäsning)
4
Lisas bästa pizzadeg
Foto: TV4
ca 3 h (inkl. jäsning)
4

Du behöver

Poolish

  • 75 g vatten 28 grader
  • 25 g jäst
  • 75 g vetemjöl med hög proteinhalt, gärna stenmalt

Bortgöring

  • 325 g vetemjöl
  • 175 g vatten
  • 10 g havssalt

Gör så här

  1. Poolish
    Kontrollera att vattnets temperatur är 28 grader.
  2. Lös upp jästen i vattnet och vispa in mjölet till en slät smet.
  3. Täck över med plastfilm och låt jäsa 60 minuter i rumstemperatur.
  4. Bortgöring
    Häll mjöl och vatten i en degbunke.
  5. Tillsätt poolish och knåda degen på lägsta hastighet i 13 minuter.
  6. Tillsätt saltet, öka hastigheten och knåda degen ytterligare 7 minuter till en seg och elastisk deg.
  7. Lägg upp degen på ett mjölat arbetsbord och dela den i fyra lika stora bitar.
  8. Rulla till runda och spända bullar.
  9. Lägg en bakduk över och låt jäsa till dubbel storlek i ca 2 timmar
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept