Kanapéer med varmrökt laxröra

Kanapéer med varmrökt laxröra
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Kanapéer med varmrökt laxröra

9 ingredienser

20 min

Lättlagade snittar med lax, perfekt till festen! Ger cirka 24 stycken.
Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

Förbered:
Laxröran kan förvaras i kylskåpet i 1 dygn.
Kanapéerna kan göras klara några timmar i förväg.

Se fler recept från

Systrarna Eisenmans mingelmat

Ingredienser

  • 300 g varmrökt lax
  • 100 g färskost
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk dill, finhackad
  • 2 tsk citron, skalet, rivet
  • salt
  • peppar
  • ca 6 skivor vitt bröd (eller mörkt bröd)
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Rör ihop lax, philadelphiaost, majonnäs, dill och citronskal.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta eventuellt brödskivorna.
  4. Tryck ner en utstansningsring i ett av bröden och fyll den med cirka 1 msk röra.
  5. Lyft upp ringen och fortsätt på samma sätt så att det blir fyra kanapéer av varje brödskiva.
  6. Det går också bra att stansa ut rundlar eller skära bröden i fyrkanter och sedan klicka ut röran. Garnera med dill.