Kanapéer med varmrökt laxröra

20 min
Kanapéer med varmrökt laxröra
Foto: Roland Persson
20 min

Du behöver

  • 300 g varmrökt lax
  • 100 g Philadelphiaost
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk dill, finhackad
  • 2 tsk rivet citronskal
  • salt och peppar
  • Ca 6 skivor ljust eller mörkt bröd
  • dill till garnering

Gör så här

  1. Rör ihop lax, philadelphiaost, majonnäs, dill och citronskal.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta eventuellt brödskivorna.
  4. Tryck ner en utstansningsring i ett av bröden och fyll den med cirka 1 msk röra.
  5. Lyft upp ringen och fortsätt på samma sätt så att det blir fyra kanapéer av varje brödskiva.
  6. Det går också bra att stansa ut rundlar eller skära bröden i fyrkanter och sedan klicka ut röran. Garnera med dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept