Kungskrabba med grillad mango

Kungskrabba med grillad mango
Foto: TV4

En stilig förrätt där kungskrabba med serveras med grillad mango, emulsion, örtsallad och friterad purjolök. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

21 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g Kungskrabba
  • salt och peppar
  • 1 st mango
  • 2 msk smör
  • 1 kvist timjan

Emulsion

  • 2 st äggulor
  • 2 msk citronjuice
  • 1,5 dl neutral olja
  • salt och peppar
  • 1 st röd chili
  • 10 st gräslöksstrån

Örtsallad

  • 20 g ätbara blommor
  • 30 g örtskott
  • 50 g tat soi

Friterad purjolök

  • 1 dm purjolök
  • 2-3 dl olja
  • salt efter smak

Gör så här

  1. Kungskrabba: Dela försiktigt längsmed krabbenet med en sax. Lossa köttet försiktigt.
  2. Dela i portionsbitar och smaksätt med lite salt och peppar.
  3. Mango: Dela mangon i portionsbitar. Stek långsamt i smör och timjan.
  4. Emulsion: Vispa ihop äggulor och citronjuice.
  5. Fortsätt vispa, häll i en tunn stråle ner oljan i äggulorna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela chilin och ta ut fröna. Skär gräslök och chili mycket fint och blanda ner i såsen.
  7. Örtsallad: Plocka blommorna och örterna. Lägg det på på fuktat hushållspapper. Skölj tat soi och låt rinna av.
  8. Friterad purjolök: Skär purjolöken mycket fint och fritera på medelhög värme tills den är krispig.
  9. Låt den rinna av på hushållspapper. Smaksätt med salt efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept