Julkompott på torkad frukt, te och glögg

koket.se
Julkompott på torkad frukt, te och glögg
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Julkompott på torkad frukt, te och glögg

12 ingredienser

15 min + 0,5 dygn

Mitt köks hemgjorda julkompott på torkad frukt, te och glögg. Perfekt till julbordet!

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

  • 100 g torkade aprikoser
  • 100 g torkade fikon
  • 100 g katrinplommon
  • 100 g torkade tranbär
  • 2 kanelstänger
  • 3 stjärnanis
  • 4 hela nejlikor
  • 5 dl Earl Grey-te
  • 2 dl glögg
  • 2 msk akaciahonung

Till servering

  • kex
  • Ost

Gör så här

  1. Skär all frukt i ganska stora bitar. Lägg frukt, tranbär och kryddor i en skål. Slå över te och hälften av glöggen. Täck över och låt stå över natten. Har du bråttom kan du hoppa över det här momentet och låta det sjuda lite längre i stället.
  2. Häll upp alltsammans i en kastrull. Koka upp, tillsätt honung, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter. Ta bort från plattan och häll i resten av glöggen. Låt svalna.
  3. Servera gärna med kex och goda ostar.