Rabarberchutney med chili och ingefära

Rabarberchutney med chili och ingefära
Foto: Tv4
Från Mitt kök

Het rabarberchutney med smak av ingefära, vitlök, honung, röd chili och äpple. Servera din chutney som tillbehör till grillat fläskkött.

11 maj 2013
Visa mer

Du behöver

  • 1 gul lök skivad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 25 g färsk ingefära, riven
  • 1 röd chili
  • 1 vaniljstång
  • 400 g rabarber i bitar
  • 1 äpple i mindre bitar
  • 1 dl honung
  • salt

Gör så här

  1. Skär lök, chili och färsk ingefära i små bitar.
  2. Skär äpple och rabarber i bitar och skåra vaniljstången.
  3. Fräs löken i en stekpanna med olja, tillsätt chili och ingefära när löken mjuknat. Rabarber och äpple går sedan i.
  4. Tillsätt honung, urskrapade vaniljfrön samt vaniljstången.
  5. Låt koka ihop i ca 15 minuter eller tills den fått en simmig konsistens. Förvara rabarberchutneyn i en ren glasburk med lock och servera till tex. grillat fläskkött.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept