Kanapéer med ostinbakade oliver

Kanapéer
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kanapéer med ostinbakade oliver samt kex med getostkräm, aprikosmarmelad och timjan.

28 december 2012
Visa mer

Du behöver

Ostinbakade oliver

  • 2 dl kärnfria kalamataoliver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 200 g riven stark ost
  • 1 st äggvita
  • ca 1 dl sesamfrön

Kex med getostkräm, aprikosmarmelad och timjan

  • 150 g chèvre eller annan mjuk getost
  • ca 1 dl crème fraiche
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 st tvättad citron
  • 1 tsk akaciahonung
  • 1 paket rågkex
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • Färsk timjan

Gör så här

  1. Ostinbakade oliver
    Låt oliverna rinna av.
  2. Blanda salt och mjöl, tillsätt smör och finfördela till en grynig massa.
  3. Blanda i osten och krama ihop till en deg.
  4. Forma små bollar och tryck in en eller två oliver i varje så att de inte syns.
  5. Pensla med äggvita.
  6. Häll upp sesamfrön på ett fat och tryck varje olivgömma mot fröna, så att de blir täckta runtom hela bollen.
  7. Grädda i 200 grader i 15 minuter.
  8. Kex med getostkräm, aprikosmarmelad och timjan
    Ta bort eventuellt "skal" på osten. Mixa innanmätet med crème fraiche till en krämig konsistens. 
  9. Skåra vaniljstången och skrapa i fröna. Riv ner citronskalet och smaka av med honung.
  10. Placera ut kexen på en bricka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept