Grillade havskräftor med vitlöks- och citronsmör

4

Du behöver

  • 12 råa havskräftor
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 citron, rivet skal
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • flingsalt
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med smöret. Riv vitlöken fint och blanda med smör, persilja citronskal och -saft samt salt och peppar efter smak.
  2. Dela havskräftorna på längden med en vass kniv och lägg halvorna med skalsidan nedåt på en skärbräda.
  3. Fördela smöret över kräftköttet. Grilla kräfthalvorna med skalet nedåt över fin glöd i ca 3-5 minuter, servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept