Libanesiska quinoabiffar med grön linssallad

Libanesiska quinoabiffar med grön linssallad
Foto: TV4
4

Du behöver

Quinoabiffar

  • 2 dl vit quinoa
  • 1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta
  • 0,5 zucchini, ca 150 g
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 kruka finhackad färsk mynta
  • 2 msk tahini
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • salt
  • svartpeppar

Grön linssallad

  • 2 dl gröna linser
  • 1 msk tahini
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk granatäppelsirap
  • 1 granatäpple
  • 0,5 kruka finhackad färsk mynta
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Quinoabiffar
    Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt quinoan svalna något. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten.
  2. Riv zucchinin och mixa tillsammans med kikärterna till en puré. Hacka rödlöken.
  3. Blanda kikärtspurén och den finhackade löken tillsammans med den kokta quinoan, finhackad färsk mynta, tahini, olivolja, majsstärkelse, salt och peppar.
  4. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
  5. Grön linssallad
    Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan i kallt vatten.
  6. Blanda linserna med tahini, citronsaft, granatäppelsirap, kärnorna från granatäpplet, hackad färsk mynta, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept