Marockanska musslor

Marockanska musslor
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Marockanska musslor

10 ingredienser

Gratinerade musslor med smak av vitlök och rosmarin.

Tips:
De gröna musslorna hittar du i frysdisken, de kallas New Zeeland Green shell mussels.

Ingredienser

portioner
  • 12 gröna musslor
  • 2 skivor torrt vitt bröd (formfranska)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 3 msk smulad fårost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 msk olivolja, extra virgine

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Riv brödet på rivjärn och finhacka vitlöken och rosmarinen.
  3. Blanda i ost, kryddor och olivolja.
  4. Täck varje mussla med brödblandningen och gratinera i ugnen tills det får fin färg.