Leilas tiramisu

Leilas tiramisu
Foto: TV4
Från Leila bakar

Den klassiska italienska efterrätten tiramisu med marsalavin och savoiardikex.

Receptet ger 6 stora portioner eller 8-10 små.

10 maj 2010
Visa mer

Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 1 dl marsalavin
  • 500 g mascarponeost
  • 10 st savoiardi kex
  • 2-3 dl espressokaffe
  • Kakao till att pudra på toppen

Gör så här

  1. Vispa gulor och florsocker fluffigt och poröst.
  2. Blanda mascarpone och marsalavin.
  3. Vänd samman med äggsmeten.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem.
  5. Doppa hastigt halverade savoiardikex i kaffet.
  6. Varva smet med kex i en stor ugnsform eller i portionsglas.
  7. Pudra Tiramisun med kakao innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept