Leilas Lindholms marängsviss

Du behöver

Marängsviss

  • 2 l vaniljglass
  • 5 st bananer (efter tycke & smak)
  • 1 sats mandelmaränger (se recept)
  • 1 sats chokladsås (se recept)
  • 5 dl lättvispad grädde

Mandelmaränger

  • 50 st små maränger
  • 3 st ekologiska äggvitor
  • 2,25 dl strösocker
  • några droppar citronsaft
  • 50 g mandelspån

Chokladsås: 1 liten kanna/4 portioner

  • 1 dl kakao av god kvalitet
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk matolja

Gör så här

  1. Marängsviss: Varva glass, skivad banan och maränger i en skål.
  2. Toppa med lättvispad grädde och ringla över chokladsås.
  3. Mandelmaränger: Sätt ugnen på 130 grader.
  4. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke och vispa till en tjock maräng.
  5. Blanda försiktigt ner mandelspån i smeten.
  6. Lägg en rund tyll, cirka 1 cm i diamter (mandeln fastnar om hålet är för litet) i en spritspåse och fyll med marängen.
  7. Spritsa ut små marängtoppar på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda i mitten av ugnen tills marängerna är torra, cirka 45 minuter.
  9. Chokladsås: Blanda kakao, strösocker och vatten och koka såsen i cirka 3 minuter.
  10. Tillsätt olja och låt svalna eller servera såsen varm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept