Färsk tortellini med stekta tomater, mozzarella och pecorinoost

2

Du behöver

  • 1 Paket färska tortellini (gärna med skinka)
  • 1 pkt mozzarella, gärna färsk buffel
  • 50 g parmesan, eller pecorino
  • 1 msk olivolja
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 msk socker
  • gourmetsalt och svartpeppar från kvarn
  • 2 msk solrosfrön

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Sätt på ett pastavatten.
  3. Dela hälften av tomaterna på mitten.
  4. Rosta solrosfröna med salt i en het och torr stekpanna.
  5. Använd samma heta panna, häll i olja och strö socker i tunt lager i pannan.
  6. Lägg i tomaterna med snittytan nedåt. Häll ner pastan i pastavattnet.
  7. Krydda tomaterna med salt och peppar och stek dem tills sockret karamellisserats.
  8. Häll av pastan och lägg på ett fat, häll över tomaterna och solrosfrön.
  9. Toppa pastan med mozzarella bruten i små bitar och finriven parmesan eller pecorino.
  10. Det här är en grymt god rätt!
  11. Perfekt om du får oväntat besök eller bara vill styra upp en snabb middag.
  12. Jag gillar tortellini med skinka, men det är valfritt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept