Varm chokladfondant med ingefärsglass

Varm chokladfondant med ingefärsglass
Foto: TV4
4

Du behöver

Chokladfondant

  • 120 g choklad, mörk 70%
  • 120 g smör
  • 1,5 dl ljust muscovadosocker
  • 4 ägg
  • 1 msk kakao
  • smör till formarna

Ingefärsglass

  • 1 l mjuk vaniljglass
  • 2-3 knölar syltad ingefära

Gör så här

  1. Ingefärsglass
    Börja med att förbereda glassen. Finhacka ingefära och blanda samman den med mjuk vaniljglass.
  2. Ställ tillbaka den i frysen medan du gör chokladfondanten.
  3. Chokladfondant
    Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.
  5. Blanda samman smör och choklad.
  6. Vispa hela ägg med muscovadosocker fluffigt och rör ner kakaon.
  7. Vänd ihop äggsmeten med chokladen.
  8. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant.
  9. Fyll dem med smet och stoppa in dem DIREKT i ugnen! Grädda fondanten i mitten av ugnen i 7–8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten. Provbaka helst en chokladfondant först för att lära känna din ugn!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept