Fransk lammgryta

6

Du behöver

  • 1 benfri lammbog, i stora bitar
  • 6 mellanstora morötter, i centimeter-stora bitar
  • 18 små färska lökar
  • 8 hela vitlöksklyftor
  • 6 majrovor, skalade och skurna i klyftor
  • 12 medelstora potatisar, tvättade med skalet på och halverade
  • 4 lagerblad
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 l kalvfond (buljongtärning)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 4 dl rött vin
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Häll olivolja i en järngryta eller kastrull. Hetta upp, bryn köttet i oljan tills det är gyllenbrunt.
  2. Tillsätt kryddor, örter, vin, kalvfond, salta och peppra. Sätt på ett lock och låt koka i 50 min. Känn på köttet så att det är färdigt, vänd ner grönsakerna och potatisen, låt koka tills de är färdiga. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera hela grytan på bordet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept