Halstrad råbiff med rödvinssmör

20 min
4
Halstrad råbiff med rödvinssmör
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Se till att använda riktigt nymalen färs till råbiffen. - Gärna dubbelmald. Be om hjälp i butiken samma dag som du ska laga rätten.

4 maj 2009
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 800 g finmalen nötfärs, nymald
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk kapris + spad
  • 4 st sardeller, finhackade
  • 1 msk smör/olja
  • 4 st äggulor
  • 1 msk tigersås
  • 1 tsk Worcestershire-sås
  • salt
  • peppar

Rödvinssmör:

  • 1 st rödlök, hackad
  • 2 dl rödvin
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 st lagerblad, smulat
  • 500 g grönsallad

Gör så här

  1. Börja med rödvinssmöret. Skala och hacka rödlöken. Lägg den i en kastrull tillsammans med rödvinet och låt koka ihop. Vätskan ska nästan vara borta.
  2. Blanda ner smulat lagerblad, hackad timjan och det rumstempererade smöret.
  3. Rör ihop finhackad rödlök, senap, kapris + spad, sardeller, smör eller olja, äggulor, tigersås och worchestershiresås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Forma till 4 rektangulära biffar och halstra dem i torr panna.
  5. Servera biffarna med rödvinssmöret och eventuellt en god grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept