Grönkålssallad

Grönkålssallad
Foto: Tomas Yeh
Från Nyhetsmorgon

Grönkålen är ett måste för många på julbordet. Här är en sallad med fikon, äpple och valnötter. Receptet kommer från Mannerströms julkokbok.

Jens Dolks dryckestips
Landsort Lager, Nynäshamns Ångbryggeri, Sverige, 500 ml, art.nr 1466, 28,50 (5 Solar)

Snälleröds Ekologiska Snapsar, Sverige, 5x50ml, art.nr 184, 119 kr (4 Solar)

Jens egengjorda Mumma



Fler smakprov från Leifs julbord

Glöggsill


Farmors sillsallad


Jullax med stekta äpplen


Kokta rimmade revben


Julens fruktsallad med nötter


Kanelbrûlée



Läs mer om

Mannerströms julkokbok


15 december 2010
Visa mer
10

Du behöver

  • 300 g grönkål
  • 0,5 st gul lök
  • 4 st färska fikon
  • 1 st äpple
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 2 dl valnötskärnor, rostade
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Till garnering

  • 4 st färska fikon i klyftor
  • 1 st apelsin i fina skivor
  • 1 msk strimlad vårlök
  • stjärnanis

Gör så här

  1. Skölj och finstrimla grönkålen.
  2. Skala och skiva löken tunt.
  3. Skiva fikonklyftorna.
  4. Kärna ur och finstrimla äpplet.
  5. Rör ihop majonnäs och crème fraiche i en bunke.
  6. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl till en krämig sallad.
  7. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept