Lammstek med pommes boulongere

1h 15 min
4
Lammstek med pommes boulongere
Foto: Fredrik Sandin Carlson
1h 15 min
4

Du behöver

  • 1,5 kg lammstek med ben
  • 10 st vitlöksklyftor
  • grovt salt
  • vitpeppar
  • 3 msk finhackad rosmarin
  • olivolja

Pommes boulongere:

  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 kg potatis (av en mjölig sort), i 0.5 cm tjocka skivor
  • 3 kvistar timjan
  • 3 st lagerblad
  • 1 flaska öl
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2 dl kycklingbuljong

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör en ficka längs benet och späcka steken med vitlöksklyftor. Gnid in den med salt, peppar, rosmarin och olivolja.
  2. Stek i ugnen på galler tills den når en temperatur på 60 grader. Steken är då rosa inuti.
  3. Bryn lök och vitlök gyllenbruna i smör, smaksätt med socker, salt och peppar.
  4. Lägg potatisen i en eldfast form med höga kanter. Skala löken och dela den i grova bitar. Lägg lök och örter i formen. Slå över öl, vin och buljong, salta och peppra och blanda om.
  5. Stek i ugn, 150 grader i cirka en timme eller tills vätskan är absorberad och potatisen mjuk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept