Räkröra i avokado

Räkröra i avokado
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Räkröra i avokado

Av: Anna Hallén

Från: LCHF för kvinnor

11 ingredienser

15 m

Avokado fylld med räkröra, perfekt till förrätt. Receptet är hämtat ur boken LCHF för kvinnor.

Både gott och nyttigt. Det svåraste med avokadorecept är nog att köpa avokado som är perfekt mogen. De ska vara relativt mjuka när man klämmer på dem men inte så mjuka att de är mörka inuti. Är de för hårda måste du vänta – en omogen avokado är en katastrof att äta! /Anna Hallén

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 2 avokador
  • 4 dl skalade räkor
  • 3 msk majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk citron, saft
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • dill, till garnering
  • gräslök, till garnering

Gör så här

  1. Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna och gröp ur köttet.
  2. Mosa avokadon och hacka äggen.
  3. Blanda räkor (spara gärna några för dekorering), avokado, ägg, majonnäs och crème fraîche och smaka av med citronsaft och kryddor.
  4. Fyll de tomma skalen med röran och garnera med räkor, dill och gräslök.