Laxtartar

Laxtartar
Foto: TV4

De här läckra tartarerna passar som tilltugg till fördrinken, förrätt eller på buffé. Tänk bara på att rå lax bör djupfrysas tre dygn innan man tillagar den på det här viset.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 500 g laxskrap, fruset i 3 dygn
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk socker
  • 2 krm vitpeppar, grovkrossad
  • 2 tsk dijonsenap
  • 80 g forellrom
  • 2 msk dill, finhackad
  • 2 msk gräslök, finskuren

Till servering:

  • dillvippor
  • gurka
  • spisbröd

Gör så här

  1. Tärna laxköttet fint. Krydda med salt, socker, vitpeppar och senap. Ställ kallt till servering.
  2. Skär gurkan på längden. Rör ner forellrom, dill och gräslök i laxröran. Forma runda tartarer och slå en gurkskiva om varje.
  3. Servera tartarerna på spisbröd och garnera med dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept