Laxcheesecake

Laxcheesecake
Foto: TV4

Laga en cheesecake på annorlunda sätt, servera den som förrätt i stället för till dessert. Den rökta laxen kan även bytas ut mot gravad.

19 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g kavring
  • 75 g mjukt smör
  • Fyllning:
  • 2 ägg
  • 200 g Philadelphiaost
  • 150 g rökt lax i bit
  • 2 vårlökar
  • grovmalen vitpeppar
  • rivet citronskal
  • pressad citronsaft

Gör så här

  1. Smula sönder kavringen och blanda den med smöret till en deg, du kan även mixa ihop degen. Tryck ut den i en pajform med löstagbar botten.
  2. Vispa äggulor för sig och äggvitor för sig. Vispa samman gulorna med osten och vänd ner vitorna. Krydda blandningen med peppar och pressad citronsaft. Bre smeten ovanpå degbottnen.
  3. Strimla laxen fint och fördela över fyllningen. Ställ tårtan kallt till servering. Strimla vårlöken och dekorera med den och rivet skal av citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept