Lättlagad kräftsoppa

Lättlagad kräftsoppa
Foto: TV4

Den här kräftsoppan lagar du enkelt av av färdig hummerfond och kräftstjärtar i lag. Enkelt och lättlagat, men en väldigt elegant inledning på en måltid.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 0,5 fänkålsstånd
  • 1 msk tomatpuré
  • 6 dl hummerfond
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk dillfrö
  • 1 msk neutral olja
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 300 g kräftstjärtar
  • 1 knippa dill

Gör så här

  1. Skala schalottenlöken och hacka den fint. Ansa och strimla fänkålen. Fräs i olja och tillsätt hummerfond, vin, grädde och dillfrön. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  2. Sila soppan och häll upp i varma tallrikar. Dekorera med kräftstjärtar och dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept