Lasagne med krämig smetana-bechamelsås

koket.se
Lasagne med krämig smetana-bechamelsås
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Lasagne med krämig smetana-bechamelsås

18 ingredienser

1 h

Lasagne är alltid ett säkert kort till middag. Den här versionen är extra krämig och god tack vare såsen med smetana.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Köttfärssås

  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • 500 g köttfärs (t.ex. nötfärs, blandfärs, kycklingfärs)
  • 1 burk krossade tomater [ca 400 g]
  • salt
  • peppar
  • 1 dl färsk basilika, finskuren

Bechamelsås med smetana

  • 6 dl smetana
  • 150 g riven mozzarella
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 tsk malen muskot

Montering

  • 12 lasagneplattor
  • 1 burk grillad paprika, skivad [ca 500 g]
  • 1 förp bladspenat [ca 100 g]
  • parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

Köttfärssås

  1. Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt tomatpuré och oregano. Fräs ytterligare några minuter.
  2. Lägg i köttfärsen och bryn tills den får lite färg. Rör så att färsen smulas sönder.
  3. Tillsätt krossade tomater samt salta och peppra. Låt såsen sjuda i ca 30 minuter på låg värme.
  4. Tillsätt basilika i slutet innan montering av lasagnen.

Bechamelsås med smetana

  1. Blanda smetana, ost och malen muskotnöt i en skål.

Montering

  1. Häll lite av köttfärssåsen i botten av en ugnsform.
  2. Lägg ett lager lasagneplattor och täck med bechamelsåsen.
  3. Varva sedan lasagneplattor med köttfärssås, bechamelsås, grillade paprikor och spenat.
  4. Avsluta med ett lager bechamelsås och strö över parmesanost.
  5. Grädda lasagnen i ugnen i ca 30-40 minuter.
  6. Smaklig måltid!