Löjromssmörgås

15 min
Löjromssmörgås
Foto: TV4

En klassisk goding, ju mer rom desto bättre!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Vitt vin, Katunar från Vrbnik, Krk i Kroatien.

27 januari 2010
15 min

Du behöver

  • 4 st rostade brödskivor
  • 150 g löjrom
  • 1-2 st rödlök
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Finhacka rödlöken.
  2. Rosta brödet, skär bort kanterna.
  3. Bred ut gräddfilen så att den täcker nästa hela brödskivan.
  4. Lägg en matsked rödlök på en delen av brödet och en knapp fjärdedel av löjrommen, på var och en av brödskivorna.
  5. Lägg eventuellt överbliven lök och löjrom i var sin skål som sätts fram på bordet om någon av gästerna vill ha mer till måltiden.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept