Lammkotletter med lökglaserade bönor, syrlig tomat och vitlökskräm

POPULÄRT
koket.se
Lammkotletter med lökglaserade bönor, syrlig tomat och vitlökskräm
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Lammkotletter med lökglaserade bönor, syrlig tomat och vitlökskräm

25 ingredienser

1 h

Spela klippet och se när Tom Sjöstedt lagar lammkotlett med goda tillbehör i sin masterclass, en rätt som får det att vattnas i munnen på deltagarna. Tips! Vill du göra rätten matigare så servera gärna med rostad potatis till.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Lammkotletter

  • 4 lammkotletter, stora
  • färsk timjan
  • färsk rosmarin
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Bönor

  • 200 g vaxbönor
  • 200 g haricots verts
  • 0,5 dl schalottenlök, finhackad
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 2-3 msk smör
  • 1 citron, finrivet skal

Syrliga tomater

  • 8 romanticatomater
  • 1 msk citronsaft
  • salt

Vitlökskräm

  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2-3 dl matolja
  • 1 dl vispgrädde, vispad
  • salt

Garnering

  • krasse

Gör så här

Lammkotletter

  1. Salta och peppra köttet. Stek hårt i olja och sedan i smör. Lägg i örterna och vitlöken. Stek klart i pannan. Låt vila några minuter före servering.

Bönor

  1. Koka bönorna mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och kyl ner snabbt.
  2. Svetta löken i smöret, tillsätt bönorna så de blir varma. Avsluta med gräslök och citron. Smaka av med salt och peppar.

Syrliga tomater

  1. Skär tomterna fint. Dressa upp med citron och salt före servering.

Vitlökskräm

  1. Blanda äggulor, vinäger, senap och vitlök. Vispa försiktigt i oljan så det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt. Tillsätt grädden före servering.

Servering

  1. Lägg upp alla komponenter fint på tallrikar och garnera med krasse.