Kycklingwok med sjögräsnudlar

15 m
4
Kycklingwok med sjögräsnudlar
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Chiliwokad kyckling med krispiga grönsaker och sjögräsnudlar. Nyttig snabbmat när den är som allra bäst.

6 maj 2015
Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 morötter
  • 1 broccolistånd
  • 2 salladslökar
  • 200 g sugarsnaps
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 1 msk ketjap manis

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll på olja och 1 msk ketjap manis.
  2. Finhacka vitlök och chili och blanda ner med ingefära, salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn kycklingen runt om ca 5 minuter.
  4. Skala och skiva morötter. Skär broccolin i buketter. Strimla salladslöken.
  5. Lägg ner alla grönsaker i stekpannan och låt steka med kycklingen.
  6. Skölj sjögräsnudlarna och blanda ner och häll på ketjap manis. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept