Kycklingpaté med svarta bönor

Kycklingpaté med svarta bönor
Foto: TV4

Tajine heter en annorlunda och spännande paté från Tunisien. Man serverar den oftast varm, gärna med en sås till. På en buffé är patén också god att serveras kall.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl kokta, svarta bönor
  • 2 kycklingfiléer
  • 100 g hackad spenat
  • 1 gul lök
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 dl riven, lagrad ost
  • 0,5 dl ströbröd
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka spenaten, tärna paprikan, skala och hacka löken fint och skär kycklingen i små bitar. Värm smöret till medelvärme i en gryta. Lägg i kycklingbitarna, lök och paprika och låt fräsa i 5 minuter. Rör i tomatpuré, bönor och vatten och låt koka ihop i 5 minuter. Ta av från värmen.
  2. Rör spenat, ost, ströbröd och ägg till en smet och rör ner det i kycklingblandningen. Krydda med salt och peppar.
  3. Smörj en ugnssäker form och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 minuter. Tryck lätt på patén och känn om den känns fast. Låt patén svalna något innan du skär upp den.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept