Kumminbakade morötter med hasselnötter, brynt smör och citronpicklad silverlök

Kumminbakade morötter med hasselnötter, brynt smör och citronpicklad silverlök
Foto: Jessica Frej

Servera morötterna med den picklade löken som en egen rätt eller del av en buffé.

18 december 2016

Du behöver

Morötter

  • 50 g smör
  • 500 g morötter
  • 1 msk kummin
  • 0,5 msk fänkålsfrön
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 2 dl ost (mozzarella, parmesan, getost, fetaost det du gillar och har hemma)

Citronpicklad lök

  • 1 silverlök
  • 1 citron, saft och skal
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Bryn smöret tills det är gyllene och doftar nötigt. Häll det brynta smöret i en ugnsfast form.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skala morötterna och dela dem i stavar. Lägg morötterna i formen med smör. Strö över kummin, fänkål och salt.
  4. Baka i ugnen i 25 minuter, tillsätt nötter och ost och baka 5 minuter till.
  5. Citronpicklad lök
    Koka upp socker, ättika, vatten och skalet från citronen. Skiva silverlöken så tunt du kan. Ta lagen av värmen och lägg i löken och pressa i citronsaften. Låt dra minst 20 minuter, gärna i kylskåp över natten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept