Kryddig korv med primörsallad

koket.se
Kryddig korv med primörsallad
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kryddig korv med primörsallad

15 ingredienser

30 m

Stekt korv serveras med krämig potatis- och primörsallad. Gott och enkelt till vardags!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 råkorvar med anchochili och svartpeppar
  • 1 kålrabbi
  • 1 knippe morot
  • 5 gröna sparrisar
  • 5 vita sparrisar
  • 250 g färskpotatis
  • 100 g spenat
  • 2 dl nässlor
  • 2 msk libbsticka, finskuren

Smördressing

  • 1 knippe gul knipplök
  • 3 msk vatten
  • 75 g smör
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk honung

Gör så här

  1. Dela och koka potatisen i välsaltat vatten.
  2. Skala kålrabbin, skär i mindre bitar och skär ner moroten i lika stora bitar och tillsätt till potatisen efter att potatisen kokat i cirka 5 minuter.
  3. Börja med såsen. Skär ner knipplöken i mindre bitar och koka upp den tillsammans med vatten och vinäger. Vispa ner smöret i kastrullen, dra av från värmen och tillsätt senap och honung.
  4. När kålrabbin kokat i 10 minuter, tillsätt vit sparris i mindre bitar och när den kokat i 3 minuter avsluta med grön sparris i bitar. Låt koka någon minut, häll sedan av vattnet och slå på lök- och senapssåsen.
  5. Stek korven i olja, cirka 3 minuter på varje sida till den är tillagad rakt igenom. Servera primörsalladen med nystekt korv.