Kryddig kaffe latte på mandelmjölk

Kryddig kaffe latte på mandelmjölk
Foto: Katarina Di Leva
Josefine Jäger
Josefine Jäger

Kryddig kaffe latte på mandelmjölk

6 ingredienser

10 m

Mild kaffesmakande mandelmjölk med värmande kryddor som kardemumma, kanel och muskot.

Tips! Kallbrygg kaffet så blir drycken raw!

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl mandeldryck
  • 0,5 dl kaffe, kallbryggd
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm malen kanel
  • 0,5 krm muskot, riven
  • 0,5 msk lönnsirap

Gör så här

  1. För att göra kallbryggt kaffe rör du ihop 1 dl kaffepulver och 2,5 dl kallt vatten i en burk. Sätt sedan på ett lock och låt stå i rumstemperatur i 8–12 timmar. Sila kaffet genom ett kaffefilter. Förvara kallt i upp till 5 dagar.
  2. Mixa kaffet och övriga ingredienser slätt. Häll upp i glas.