Kryddig aubergineröra med yoghurtsås

koket.se
Kryddig aubergineröra med yoghurtsås
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kryddig aubergineröra med yoghurtsås

9 ingredienser

30 m

Kryddig aubergineröra med yoghurtsås och krossade valnötter kan bli en riktig favorit i vår.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • 2 msk olivolja (+ extra att ringla över)
  • 1 msk harissa (2 msk om du gillar det starkt)
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 citron, saften
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 450 g grekisk yoghurt
  • 10 g valnötter, krossade
  • salt

Gör så här

  1. Skär auberginen i tärningar i önskad storlek. Du kan lämna skalet på eller skala auberginen beroende på dina preferenser.
  2. Värm upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme.
  3. Lägg i auberginetärningarna i stekpannan och stek dem i ca 10-20 minuter, eller tills de blir mjuka och gyllenbruna. Rör om då och då så att de steks jämnt.
  4. Mixa auberginen med harissa, vitlök, citronsaft och persilja.
  5. Bred ut yoghurten på en tallrik och lägg auberginen ovanpå. Strö över valnötterna och ringla över lite olja.
  6. Servera med ditt favoritbröd eller chips.