Karl Johansvamp- och rotsellerisoppa

Karl Johansvamp- och rotsellerisoppa
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 150 g rotselleri skalad och tärnad
  • 100 g Karl-Johanssvamp
  • 0,5 st gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk smör till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200 g rökt sidfläsk

Gör så här

  1. Skär svampen i mindre bitar och fräs hälften i smör.
  2. Tillsätt rotsellerin och lök och fräs några minuter, häll på vitt vin, kycklingbuljong, mjölk, grädde och koka tills sellerin är helt mjuk.
  3. Mixa soppan med en stavmixer, smaka av med citron, salt och svartpeppar.
  4. Tärna fläsket och knaperstek med resterande svamp.
  5. Servera soppan i djupa tallrikar och strö över svamp/fläsket blandningen.
  6. Till detta serverar jag parmesanchips. Riv färsk parmesan till klickar på bakplåtsklädd plåt och grädda i ugnen på 225 grader i 5 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept