Kräftor, räkor och krabbor på cajunvis

Kräftor, räkor och krabbor på cajunvis
Foto: TV4

Detta recept är beräknat för en stor kräftfest eller till en stor buffé. Vi som är vana vid lite mer städade kräftfester kanske vill äta på tallrik. Då kan man ta några kräftor och vira in i lite tidningspapper tillsammans med en potatis och en bit majs. Så får var och en sitt paket.


13 oktober 2011
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
10

Du behöver

  • 5 kg kokta kräftor, räkor och krabbor
  • 500 g potatis
  • 2-3 majskolvar
  • 600 g oskalad lök
  • 2 citroner
  • 1 hel vitlök
  • 3 lagerblad
  • 1 msk salt
  • 1 tsk socker
  • 1,5 tsk cajunkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk basilika
  • 0,5 tsk timjan
  • 10-12 liter vatten

Gör så här

  1. Borsta potatisen noga. Dela majskolvarna i tre bitar. Skär citronerna i halvor.
  2. Koka upp rikligt med vatten i en stor kittel. Lägg i potatisen i grytan. Koka i 10 minuter. Tillsätt majs, lök, citroner och vitlök. Låt koka i 15-20 minuter eller tills potatisen och majsen är färdig.
  3. Tillsätt skaldjuren. Kräftkoket är klart så fort kräftorna, krabborna och räkorna har hunnit bli varma.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept