Krabbkakor med sötsur sås

Krabbkakor med sötsur sås
Foto: TV4

De här små krabbkakorna är väldigt mjuka i både smak och konsistens, och den sötsura chilisåsen sätter lite extra sprätt på anrättningen. Använd kolja, torsk eller gör. Hittar du den stora, mer exklusiva king crab så passar det utmärkt i den här rätten. Servera som förrätt.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 200 g rensat krabbkött
  • 150 g kall kokt vit, fast fisk
  • 1 ägg
  • 0,5 liten gul lök
  • 0,5 röd paprika
  • 120 g brödtärningar
  • 0,5 dl crème fraiche
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning
  • finskuren gräslök till garnering
  • Sötsur sås:
  • 3 msk sweet chili-sås
  • 3 msk pressad limesaft
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 msk hackad koriander

Gör så här

  1. Sötsur sås: Vispa ihop sweet chili-sås, limesaft, ingefära och koriander.
  2. Skala och finhacka löken och tärna paprikan. Krama ur fisk- och krabbköttet och lägg det i en stor bunke. Lägg i lök, paprika och brödtärningar och blanda ner ägg och crème fraiche. Rör allt till en grov smet och krydda med salt och peppar.
  3. Forma krabbsmeten till små biffar, 30–50 g/st, och stek dem på medelhög värme i smör. Lägg upp krabbkakorna på tallrik, strö över gräslök och servera såsen till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept