Krabbfyllda tortillas

Krabbfyllda tortillas
Foto: TV4

Krabbfyllda tortillas passar bra till festen likväl som till picknick korgen eller ta-med lunchen!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk krabba
  • 2 cm slanggurka
  • 1 tomat
  • 0,5 tsk finhackad mynta
  • 2 salladslökar
  • 2 msk majskorn
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk hackad röd spansk peppar
  • 1 tsk färsk koriander
  • 1 tsk pressad limesaft
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm malen spiskummin
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 tortillabröd

Till dekoration:

  • hackad paprika, röd och grön
  • körsbärstomater
  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Finhacka gurkan. Skala, kärna ur och tärna tomaten. Skär salladslöken fint. Skär bort kärnorna och strimla chilifrukten fint.
  2. Blanda krabban med gurka, tomat, salladslök, chili och majs. Banda samman majonnäs och crème fraiche och rör ner. Krydda med mynta, koriander, spiskummin, salt och peppar. Pressa ner limesaft.
  3. Bred ut krabbfyllningen på tortillas och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt. Låt rullarna ligga i kyl och vila under plastfolie. Skär upp dem i bitar till servering. Dekorera med hackad paprika, delade körsbärstomater och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept