Korv- och rotsaksgryta med pepparrotskräm

ca 30 m
4
Korv- och rotsaksgryta med pepparrotskräm
Foto: TV4
Från Mitt kök

Enkel och god gryta med falukorv, potatis och palsternacka. Extra god med senaps- och pepparrotskrämen. 

3 december 2015
Visa mer
ca 30 m
4

Du behöver

  • 400 g falukorv
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 4 stora fasta potatisar
  • 2 lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 1,5 l vatten
  • salt

Kräm

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk grov senap
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 tsk honung
  • salt

Gör så här

  1. Dela och skiva purjolöken.
  2. Fräs den i en stor kastrull tillsammans med lite olja. Tillsätt lagerblad och timjan till purjolöken.
  3. Skär ner korv och grönsaker i lika stora bitar. När purjolöken mjuknat tillsätt allt till kastrullen och slå på vatten så att knappt täcker. Låt sjuda tills potatisen är mjuk och börjar koka sönder.
  4. Blanda alla ingredienser till krämen, smaka av och låt vila till servering.
  5. Servera grytan när potatisen börjat gå sönder.
  6. Servera med en klick kräm.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept