Kokta havskräftor

Kokta havskräftor
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 kg havskräftor
  • 2 msk salt per liter vatten
  • 2 sockerbitar
  • krondill och/eller dillfrön

Till servering:

  • strimlade kokta rotfrukter

Gör så här

  1. Skölj kräftorna i iskallt vatten. Blanda samman vatten och salt till lagen i en rymlig kastrull, lägg i sockerbitarna och dillkronorna. Koka upp, rör om och koka en stund, så att vattnet får rejäl smak av dillen.
  2. Lägg i kräftorna i det kokande vattnet. Beräkna koktiden efter att vattnet kokat upp igen, koka stora kräftor 5 minuter och små i 3 minuter.
  3. Låt kräftorna svalna i spadet. Det är viktigt att de kyls ner snabbt, ställ kastrullen i iskallt vatten som byts ut några gånger. När lag och kräftor är svala, kan de ställas i kylen. Svensk Fisk rekommenderar en kylningstemperatur på +2° för kokta skaldjur.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept