Potatissoppa med rom och purjolök

Potatissoppa med rom och purjolök
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 burk rom

Purjolök

  • 1 st purjolök
  • 1 msk hönsbuljong
  • 3 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 st citron, skal

Potatissoppa

  • 600 g mandelpotatis
  • 2 msk höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 st gul lök
  • socker
  • salt och vitpeppar
  • lagerblad
  • 7 dl vatten
  • 1 dl milda mat ,7%
  • citronjuice

Gör så här

  1. Purjolök: Skiva och skölj purjolöken. Koka mjuk med resterande ingredienser. Häll av och smaka upp med rivet citronskal, socker och salt.
  2. Potatisoppa: Skala och skiva potatisen och löken. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull och koka tills allt är mjukt. Mixa slätt i kannmixer eller med stavmixer. Smaka upp soppan med salt, peppar och citronjuice.
  3. Servera soppan med purjolöken och toppa med rommen. Rosta gärna ett gott surdegsbröd till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept