Elegant kantarellsoppa

30 min
4
Elegant kantarellsoppa
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 1 l färska kantareller
  • 0,5 l champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl portvin
  • 7 dl vatten
  • 2 msk kantarellfond
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm svartpeppar
  • koriander
  • persilja
  • några droppar vit tryffelolja

Gör så här

  1. Skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs lök och svamp i smör i en stekpanna. Ta bort en tredjedel av svampen till garnering av soppan.
  3. Häll på vinet och portvinet och låt koka några minuter. Klipp ner persilja, tillsätt vatten och fond.
  4. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar. Mixa soppan.
  5. Tillsätt några droppar tryffelolja. Lägg kantareller, lök och färsk koriander på varje sopptallrik som garnering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept