Klassisk saltimbocca på kalv eller torskrygg

60 m
4
Klassisk saltimbocca på kalv eller torskrygg
Foto: TV4

Saltimbocca är en Italiensk rätt med kalvkött, lufttorkad skinka och salvia. Vill du byta ut kalven mot fisk går det lika bra!

Dryck: Rött vin, Brolio till kalven eller vitt vin till fisken.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

2 juni 2016
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
60 m
4

Du behöver

Saltimbocca kalv

  • 4 kalvinnerfiléer
  • 4 skivor parmaskinka
  • 8 stora salviablad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 msk smör
  • 0,5 flaska vitt vin
  • 4 citroner, saften

Saltimbocca torsk

  • 800 g torskrygg
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 stora salviablad
  • 4 citroner
  • 0,5 flaska vitt vin
  • 5 msk smör
  • 8 stora kapris

Tillbehör

  • sockerärtor

Gör så här

  1. Saltimbocca kalv
    Banka ut filéerna med lätt knuten näve. Lägg en skiva skinka på varje köttbit och två salviablad. Vik ihop dubbelt, platta till. Krydda köttet med salt och peppar och stek sedan i smör, vin och citron.
  2. Saltimbocca torsk
    Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg några salviablad på varje ryggbit, pressa citron och lägg citronskivor på fisken och placera ut salviabladen över fisken. Häll över vitt vin och smör. Låt tillagas i ugnen i 20 minuter. Garnera med kapris innan servering.
  4. Sockerärtor
    Koka upp vatten och förväll ärtorna i ett par minuter, rom om under tiden. Häll av vattnet och servera till saltimboccan!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept