Klassisk rabarberkräm

15 m
Klassisk rabarberkräm
Foto: TV4
15 m

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 3 dl vatten
  • 1-1,5 dl strösocker
  • lite rivet citronskal (valfritt)
  • 3-3,5 msk potatismjöl

Servering

  • mjölk
  • hårt bröd

Gör så här

  1. Skär ner rabarbern i små bitar. Häll ner i en stor, tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt vatten, strösocker och citronskal.
  3. Koka upp och låt sjuda i runt fem minuter tills man kan mosa rabarbern mot kanterna. Rör om ibland och ta bort eventuellt skum
  4. Lös potatismjölet i lite kallt vattnet och häll ner i krämen i en tunn stråle. Rör hela tiden.
  5. Låt koka upp under omrörning och ta av från värmen.
  6. Beta i lite hårt bröd och servera med mjölk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept